Boende i Filipstad för besökare

När du besöker Filipstad så är detta en kommun och en ort som vant sig och anpassat sig till turism. Det som står i fokus är att alltid se till att det finns valmöjligheter för alla smaker och typer av besökare. Som turist i Filipstad kan du välja på massor av olika alternativ. Här finns det chansen att bo på hotell, herrgård, Bed & Breakfast, motell, vandrarhem, camping eller att hyra din egen stuga. Naturligtvis kommer ditt val att vara beroende av hur du reser och vilken person du är. En sak du verkligen kan lita på är att alltid finna ett boende du uppskattar i denna stad. I Filipstad är du turisten som lever på dina egna villkor.

Hotell i Filipstad

När du är den som alltid vill ha komfort och trivsel på dina resor, då är du förmodligen den som väljer att bo och leva på hotell. Detta kan vara av flera anledningar såsom att du behöver jobba under din vistelse, du reser med familjen eller att du helt enkelt bara föredrar denna typ av boende. Nedan följer några bar val av hotell i Filipstad.

  • Hotell Hertig Karl: När du vill bo på hotell mitt i centrala Filipstad under din vistelse är det Hotell Hertig karl som gäller. Här får du ett perfekt rum med platt-TV och wifi för dig som behöver jobba under din resa. Hotellet erbjuder gratis parkering och ligger bara 4 minuters gångväg från busstationen.
  • Statt Kristinehamn: När du vill besöka mera än bara Filipstad och samtidigt vill bo i en stad där det finns mera saker att göra, så väljer du Statt Kristinehamn. Här finner du ett hotell i hög kvalitet med en nattklubb och barlounge. Helt enkelt ett alternativ för de som vill ha mera aktiviteter omkring sig och nära till Filipstad.

Bed & Breakfast

Något som för många av de par som reser på romantiska resor tillsammans har valt på sista tiden är populära val som Bed & Breakfast. Naturligtvis kommer även detta att gå att finna vid en vistelse i Filipstad. Detta är likvärdigt med att bo på hotell med skillnaden att du normalt sett får en mera lantlig och naturskön vistelse som ger dig starka känslor för denna stad.

  • Asphyttans Bed & Breakfast: När du vill ha en bra upplevelse av Bed & Breakfast så kommer detta boende aldrig att göra dig besviken. Här garanteras en underbar upplevelse och komfort. Asphyttan ligger bara 10 kilometer från Filipstads centrum. Här erbjuder rummen kylskåp, mikrovågsugn och platt-TV.

Motell och Vandrarhem

Om du är den som reser ensam eller med familjen och alltid tänker på priset, så kan det bli dyrt att alltid välja traditionella hotell som boende. Är det då så att du vill ha en liknande miljö men inte betala samma höga pris, så finns det även motellrum i Filipstad. Reser du ensam och inte har något emot att leva med flera likasinnade så blir det absolut billigaste att välja ett vandrarhem.

  • Hällefors Vardrarhem & Kanotcenter: Här har du ett vandrarhem som passar lika bra under alla delar av året. Detta vandrarhem ligger bara cirka 30 km från Filipstads kyrka och Wasa Knäckebrödsmuseum. Här har du också nära till Saxa golfklubb och Graythyttans Värdshus.
  • Munkebergs Stugor och Vandrarhem: Detta centrala vandrarhem som även hyr ut stugboende ligger bara knappt en kilometer från Filipstads centrum. Här erbjuds en unik upplevelse på en halvö i Lersjön. Du har även tillgång till bad med en liten och trivsam sandstrand. På anläggningen finns cykeluthyrning, kanotuthyrning samt bastubad. I de hyrda stugorna finns möjligheter till att laga egen mat.

Bo på Herrgård

Något som kan vara en mycket stor och stark upplevelse gällande boende, är att känna vingslagen av historien. Detta gör du alltid allra bäst genom att boka ditt boende på en herrgård. Precis som på så många andra platser i Sverige så kommer detta även att vara möjligt i Filipstad. Det kommer även vara här där du finner den sköna spa-upplevelse som du har längtat så mycket efter.

  • Hennickehammars Herrgård: Denna fantastiska och vackra plats att bo på under din vistelse i Filipstad, ligger bara 3,6 kilometer ifrån stadens centrum. Här är det alltid hög efterfrågan på de rum som finns, så du som vill bo här under en speciell period bör se till att förhandsboka. Det är också här du finner den spa-upplevelse som under 1800-talet gjorde Filipstad till en välkänd kurort.

Camping eller stuga

För alla de som vill leva nära naturen så finns valen att campa eller att hyra en stuga. Detta betyder då att du som reser på egen hand för att kanske ta en fiskesemester kan leva billigt genom att campa. Är det så att du vill leva nära naturen och reser med hela familjen, kan du göra valet att hyra en stuga. Ingen behöver komma till Filipstad och bli utan den underbara och vackra natur som finns på denna plats.

  • Hotell & Camping Storlungen: Här finner du en plats som befinner sig runt 20 km utanför Filipstad. Denna anläggning erbjuder camping såväl som hotell och ligger vis sjön Storlungen och Berslagskanalen i ett naturskönt område.
  • Munkebergs Stugor och Vandrarhem: Se beskrivning ovan under vardrarhem