Bra mataffärer i Filipstad

 

Utbudet av mataffärer i Filipstad är bra och det finns flera alternativ att välja på när du vill besöka en matbutik. Inriktning på matvaruaffärer varierar något men för dig som till exempel letar efter en större mataffär så finner du dem här. De största butikerna i Filipstad är:

Matvarubutiker för veckans inköp

Det finns även ett flertal mindre matvarubutiker  i Filipstad med omnejd, där du kan göra veckans inköp eller kompletteringshandla. En lokal matvarubutik är generellt en komplett butik med ett utbud där du kan hitta det mesta när det gäller mat samt annat som hör till hushållet. Du hittar 2 st ICA Supermarket i Hällefors samt en Pekås-butik. Det finns 1 ICA Nära i Storfors. I Grythyttan hittar du en Tempo-butik och I Filipstad en COOP samt Pekås. I Filipstad finns även Systembolaget på Viktoriagatan 3.

Vegetariskt utbud i matbutiker

Idag har de flesta kedjor bra med vegetariska alternativ och ICA har bland annat sitt eget märke med ett brett utbud av vegetariska matvaror och produkter. Ett annat sätt att handla vegetarisk mat i Filipstad är att beställa matkasse för hemleverans, där finns bland annat vegetarisk matkasse som inriktning. Matkassar som levererar i Filipstad är bland annat ICA´s matkasse.

Handla mat i Filipstad med omnejd

Det finns goda möjligheter att handla i Filipstad med omnejd och de största matvarukedjorna finns representerade här. Öppettiderna sträcker sig generellt mellan 08-22, Måndag- Söndag med några undantag. Vill du handla billig prisvärd mat finns till exempel kedjan Lidl som idag gjort sig kända för sina låga priser men varor med kvalité. Du finner också COOP och ICA som har ett brett och stort sortiment med flera olika alternativ samt färskvaror.

Handla lokalt i Filipstad och medverka till det stabila utbudet av matvarubutiker i området. Där kan du hitta allt du behöver för matlagning, städ, husdjur och hygienartiklar.

Systembolaget i Filipstad

Du hittar Systembolaget på Viktoriagatan 3 i Filipstad och det har öppettider enligt Systembolagets hemsida. Du finner även Systembolaget i Hällefors (Sikforsvägen) och i Storfors (Djupadalsvägen 12).