Restauranger och uteliv i Filipstad

Något som kanske inte Filipstad är känt för, kan vara just uteliv och nattlivet. Här kommer du som gör ett besök inte finna många olika alternativ för att göra dig en helkväll bland pubar och danshak. Detta är heller inte alls så konstigt då denna stad enbart har lite över 6000 invånare. I mångt och mycket handlar det alltså om en historisk arbetarstad, med aktiviteter som koncentreras till dagtid. Dock kommer du inte att vara helt utan det du söker. Här finns det faktiskt ett flertal restauranger som har en rik variation på mat från många delar av världens hörn. Det finns också en pub som är öppen sent, vilket betyder att du har möjligheten att uppleva den genuina småstadsupplevelsen av en kvarterskrog.

Restaurangerna du finner serverar god mat

För att vara en så liten stad i Sverige, så har faktiskt Filipstad ganska så många restauranger. Dessa har också skapats i en variation rörande den mat som serveras så att du alltid finner något som faller dig i smaken. Här finns allt från gatuköksmat och svenska husmanskost till pizzeria, italiensk mat och thailändsk mat. Helt enkelt kan det vara så att du får en upplevelse av att skafferiet gällande mat i Filipstad övergår dina vildaste förväntningar. Nedan finner du exempel på de variationer som finns.

  • Little Dragon Thai: Här har du en thailändsk restaurang i svenska Filipstad. Detta betyder att du får en försvenskad asiatisk meny att välja ur. Här finner du allt från wokrätter till traditionella thailändska rätter. Något som du dock inte får är den genuina känslan av att äta maten med samma styrka som du gör i Thailand. Hur som helst så passar maten både barn och vuxna istället.
  • La Strada: Denna italienska lilla pittoreska restaurang ligger på Tegnérgatan i centrala Filipstad. Här serveras det genuin och klassisk italiensk mat. Du finner naturligtvis pizza på menyn, men här finns det också pastarätter, risotto samt antipasti som val för den kräsne finsmakaren.
  • Anna Karolinas Kök: Här handlar det om John Ericssons hembygd. I denna härliga och lantliga restaurang som osar dofter från hemlagad husmanskost, finner du både en mäktig lunchbuffé till en rikligt fylld Ala Carte Meny. Med vettiga priser placerar sig denna restaurang i toppen för de som gillar svensk mat.

Utelivet är ändå inte helt dött i Filipstad

Du som besöker Filipstad ska alltså inte förvänta dig massor av fest och uteplatser för dryckenskap i denna stad. Dock är det inte så att detta är helt borta från kartan. Bara att det är minimerat till en enda plats. Detta är då Restaurang & Pub Caesar som ligger på Hertig Karlsgatan i Filipstad. Här befinner du dig som gör ett besök på en restaurang med mycket hög klass på maten, och på en kvarterskrog som gör hela Filipstad till ett svallande kvarter av fest. Många gånger kan du även på denna plats få uppleva livemusik under fredagar och lördagar.

Om utelivet är ett måste på ditt besök till Filipstad

Eftersom du nu inte kommer att finna mycket uteliv i Filipstad, så betyder inte detta att denna stad är ett stort fel för den festsugne. Kanske gillar du att även på dagarna ha ett aktivt liv som gör att denna stad passar dig perfekt. När du vill vara den som festar till, så kommer du inte att ha långt till detta. Det handlar bara om att ta dig cirka 62 kilometer. Här är det då en av Sveriges krogtätaste städer du hamnar i. Ja, direkt från Filipstad till Karlstad. Solen skiner på dagen och festen väntar på natten. Det kan ju sedan vara mycket skönt att ta sig tillbaka till lugna och fridfulla Filipstad nästa morgon.